Project Description

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 41км

Природњачки центар Свилајнац

Природњачки центар Србије Свилајнац представља спој науке, образовања, забаве и туризма на једном месту, на врло специфичан начин. Такав концепт чини га јединственим у овом делу Европе. Отворен је 29. јуна 2015. године свечаним програмом коме је присуствовало неколико хиљада посетилаца.

Атрактивност Природњачког центра Србије огледа се у јединству великог изложбеног (музејског) простора и забавног дино-парка на отвореном. Музејски део Природњачког центра Србије чини 8 тематских изложби, које се налазе у самом објекту, док се једна изложба налази у парку, у унутрашњости модела вулкана.

На изради свих поставки учествовали су стручњаци Природњачког музеја из Београда, Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду и кустоси Природњачког центра Србије у Свилајнцу.

Дино парк – Највећи део парка заузима јединствена поставка диносауруса у њиховим живим облицима и аутентичном окружењу. У парку се налази преко 20 реплика различитих врста диносауруса, од којих је највећа реплика Диплодокуса висока 11, а дугачка 20 метара.

Најпознатији и најатрактивнији диносаурус, нарочито за најмлађе, је Тираносаурус.

Кроз дино изложбу упознаћете се са особинама и занимљивостима и осталих диносауруса, а неки од њих су Диплодокус, Динонихус, Плесиосаурус, Птеранодон, Трицератопс, Алосаурус и многи други.

Извор: http://prirodnjackicentar.rs/