Eko farma Milanović

АКТИВНОСТИ

Тим билдинг на фарми

Еко фарма Милановић је једно од омиљених места за мање тим билдинге. Поред квалитетног смештаја, здравих оброка и потпуне приватности у изолованом природном амбијенту, учесницима тим билдинга стоји на располагању низ активности попут пешачења, јахање коња, организованих џип тура, и низ других активности.

Фирмама можемо понудити:

  • смештај за 21 особу, у 6 јединица.
  • пун пансион
  • органска и еко храна
  • домаћа пића (ракија, вино, пиво, сокови..)
  • приватна забава
  • јахање коња
  • џип туре
  • параглајдинг
  • сала за мање презентације

СТУДИО

Студио поседује сопствени улаз, купатило, тв, терасу, гардеробер, фрижидер, интернет, и све остало што је потребно за пријатан боравак.

АПАРТМАН СА 3 СОБЕ

Собе у апартману имају по 3 кревета (укупно 9 особа) поседују ТВ, гардеробере, столице на љуљање, простор за седење, интернет и све остало што је потребно за пријатан боравак.

КАМП (ГРАТИС)

Камп је погодан како за шаторе тако и за камп кућице и камп возила. У кампу постоји тоалет, вода, струја. Камп је гратис.

ОРГАНСКА И БИО ХРАНА

Комплетна храна је здрава и пуног укуса, органска и био, произведена на нашој фарми. Сазнајте више о самом процесу производње као и врсте намирница које служимо.

КАО НЕКАДА КОД БАКЕ НА СЕЛУ

Чувамо традицију ресавског краја. Поред ресавских специјалитета служимо све друге врсте специјалитета прилагођене и за вегане и вегетаријанце. Оброци нису ресторански, већ су обимнији и разнолики.

ЗДРАВИ ПРОИЗВОДИ НА ВАШУ АДРЕСУ

У понуди су производи са наше фарме, специјалитети од мангулице, друге врсте меса, маст, сир, мед, џем, ајвар, пинђур, домаћа ракија. Наручите онлајн, испорука пост експресом.

ГРАТИС ЈАХАЊЕ КОЊА

Начините своје прве кораке у јахању на ждребици из ергеле Љубичево. Уколико сте искусан јахач слободно можете истраживати околину.

ГРАТИС ЏИП ТУРА (5км)

Најбоље ћете упознати околину фарме и село Липовицу кроз једночасовну гратис вожњу.

ПАРАГЛАЈДИНГ

Вините се у небо са једног од најбољих узлетишта у Србији ”Крилаша” уз искусне инструкторе истоименог аеро клуба. Погон на ветар или мотор.

БИЦИКЛЕ (гратис)

Гости могу користити укупно 7 бицикли без накнаде, 4 за одрасле и 3 за децу. Гости могу одабрати једну од више офроуд рута у зависности од спремности: лакшу или тежу, краћу или дужу, туристичку, адреналин и друге.

ПЕШАЧКЕ ТУРЕ

Гости могу изабрати неку од рута у зависности од афинитета. Модерним маркацијама означили смо све стазе у околини фарме за угодно пешачење. Од лаганих шетњи до захтевнијих, туристичке руте, шумске руте.

ОФРОУД ЕКСКУРЗИЈЕ

Авантуристичка вожња до бисера ресавског краја, по неприступачним пределима. Могућа је вожња једним џипом са возачем и водичем до комплетног каравана са више џипова.

ВОЖЊА КВАДОВИМА

Прoвозајте се и упознајте нашу околину на најатрактивнији начин – квадовима! Испробајте квад и уживајте у вожњи и природи са нашим водичем.

РУЧАК У ПРИРОДИ

Ручак на изванредним природним локацијама, на врху планине Бељанице, под водопадом Прскало, надомак Лазареве пећине.. Намирнице са наше фарме, спремање хране на лицу места, роштиљ од мангулице и овчетине, ресавски качамак, сир са Бељанице, органско поврће, домаћа пића.

ТИМ БИЛДИНГ

Поред квалитетног смештаја, здравих оброка и потпуне приватности у изолованом природном амбијенту, учесницима тим билдинга стоји на располагању низ активности попут пешачења, јахање коња, организованих џип тура, и низ других активности..

Ресавски крај је једна од водећих туристичких регија због великог броја историјских, културних, верских и природних споменика.

Еко фарма Милановић је одлично позиционирана као ваша почетна база за истраживање околине. У кругу од 20км можете посетити неке од најзначајнијих туристичких места Србије. Манастир Манасија, заштитник нашег краја налази се на само 15км од наше фарме. Ресавска пећина и водопад Лисине су на само 20км од нас до којих стижете пријатном вожњом кроз живописне брдске пределе источне Србије. Крупајско врело је удаљено 9км од наше фарме.

Издвојили смо 16 екскурзија које воде до бисера нашег краја.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 15км

Манастир Манасија или Ресава је један од најзначајнијих споменика српске средњовековне културе и најзначајнија грађевина која припада такозваној „Моравској школи“. Припада Епархији браничевској Српске православне цркве.

Налази се на територији Поморавског округа, на око 30 km од ауто-пута Београд-Ниш, близу Деспотовца… Више информација прочитајте овде.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 20км

Ресавска пећина је заштићени споменик природе и сврстава се у заштићено подручје прве категорије (природна добра националног значаја).[1] Ресавска (Дивљаковачка) пећина је пећина у источној Србији, на 20 km од Деспотовца, у кречњачком брду Бабина Глава, на ободу крашког поља Дивљаковац, код села Јеловац.[2] Спада међу највеће и најлепше пећине у Србији. Дуга је 4,5 km. .

Ресавска пећина је једна од најзначајнијих туристичких пећина у Србији. Налази се у источној Србији, Горњој Ресави… Више информација прочитајте овде.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 20км

Велики Бук или Лисине је водопад у источној Србији, на падинама Бељанице. Водопад се налази на речици Врелу, десној притоци реке Ресаве.

Смештен је на око 380 метара надморске висине, у близини Ресавске пећине. Према типу настанка спада у акумулационе водопаде, настале акумулацијом бигра… Више информација прочитајте овде.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 8км

Крупајско врело се налази у источној Србији испод западног кречњачког одсека Бељанице, са десне стране Крупајске реке, на надморској висини од 220 м. Смештено је у атару села Милановца, удаљеном од Жагубице око 35 км.

Ово врело спада у групу крашких врела, а температура воде креће се од 9–11 °C. Врело је при дну амфитеатралног облика стрмих… Више информација прочитајте овде.  

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 30км

Бељаница је једна од највећих кречњачких планина источне Србије. Налази се између слива реке Млаве и Жагубичке котлине на северу и слива реке Ресаве на југу.

Пружа се од запада ка истоку у дужини од 24 км, са просечном ширином од око 12 км. Захвата површину од 309 км², од чега 246 км² изразит крашки рељеф у кречњацима… Више информација прочитајте овде.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 38км

Водопад Прскало се налази на обронцима јужног Кучаја, у долини реке Некудово, удаљен 13 км од најближег насеља Ресавица у општини Деспотовац, Поморавски управни округ. Поред самог водопада пролази пут који води од Ресавице ка Честобродици.

Висина водопада је 15 метара, а занимљива чињеница је да је сиромашан водом, чак и у пролеће, али никад не пресушује… Више информација прочитајте овде.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 33км

Винатовача је једина прашума у Србији, налази се у Источној Србији у региону Горња Ресава.

До Винатоваче се јако тешко долази. Од Деспотовца, преко Лисина макадамом 15 km до самог средишта Кучајских планина, а широј јавности до недавно било је готово непознато да се у срцу Србије крије права букова прашума. Можда је баш из тог разлога сачувана… Више информација прочитајте овде.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 28км

Манастир Горњак се налази у долини реке Млаве, између Петровца на Млави и Жагубице, 65 km југоисточно од Пожаревца, односно на 18 km од Петровца ка Жагубици. Изграђен је у периоду од 1376-1380. године као задужбина кнеза Лазара.

Судећи по многобројним поменима у историјским изворима, у манастиру се живело без прекида. Од средњовековних грађевина сачувале су се главна манастирска црква, посвећена Ваведењу и капела у пећини, посвећена Светом Николи… Више информација прочитајте овде.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 60км

Кањон Лазареве реке или Лазарев кањон, налази се на неких десетак километара од Бора. То је најдубљи и најдужи кањон источне Србије.

Због стрмости својих стеновитих литица, ни дан данас није у потпуности испитан. Кањон је познат по многобројним пећинама и јамама…

Више информација прочитајте овде.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 60км

Лазарева пећина (Злотска пећина) је пећина у Србији. Налази се у источној подгорини Кучаја. Од Злота је удаљена 3 km, од Брестовачке бање 14 km и од Бора 21 km. Улаз у пећину је на надморској висини од 291 m и налази се на левој страни Лазареве реке.

У близини се налази још пар спелеолоших објеката који су заједно са овом пећином познати и под називом „Злотске пећине“… Више информација прочитајте овде.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 37км

Сењски Рудник је насеље у Србији у општини Деспотовац у Поморавском округу. Удаљен је 20 километара од Деспотовца и Ћуприје. У Сењском Руднику налази се истоимени рудник, најстарији активни рудник мрког угља у Србији, као и најстарије рударско насеље у Србији[1]. У склопу рудника се налази и зграда музеја угљарства са поставком експоната као и парна машина која и данас покреће лифт, конструисана 1872. у Аустрији.

О времену откривања угљених наслага у овом крају постоји више варијанти, али је најприхватљивија „Прича старог рудара о нездравом камену”, Драгослава Пандуровића, у књизи „100 година Сењског рудника (1853—1953)” у којој каже… Више информација прочитајте овде.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 43км

Манастир Раваница је манастир у Србији и налази се у подножју Кучајских планина, поред села Сење код Ћуприје. Раваница је задужбина кнеза Лазара, који је погинуо у бици на Косову на Видовдан, 15. јуна 1389. Црква је посвећена Вазнесењу Господњем и ограђена је чврстим одбрамбеним зидом са седам кула. Раваница је саграђена између 1375. и 1377. године, а фреске су осликане неколико година пред Косовску битку. На ктиторској композицији се, поред кнеза Лазара налази и књегиња Милица и њихови синови Стефан и Вук.

По својим архитектонским и ликовним обележјима раваничка црква представља почетак моравске школе. Црква представља оригинално архитектонско решење… Више информација прочитајте овде.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 35км

Удаљена 130км од Београда и 9км од Петровца на Млави, према Загубици, на надморској висини од 160 до 240м. Са две стране окружују је Хомољске планине, са два врха: Велики и Мали Вукан.

Удаљена 130км од Београда и 9км од Петровца на Млави, према Загубици, на надморској висини од 160 до 240м. Са две стране окружују је Хомољске планине, са два врха: Велики и Мали Вукан… Више информација прочитајте овде.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 18км

Нa сaмo 130 килoмeтaрa oд Бeoгрaдa смeштeн je Дeспoтoвaц, грaд дeспoтa Стeфaнa Лaзaрeвићa кojи дaнaс прeдстaвљa цeнтaр Гoрњe Рeсaвe. Зajeднo сa oпштинoм Свилajнaц чини Рeсaвски oкруг, a читaвo пoдручje je идeaлнo зa туристe кojи жeлe дa сe oдмoрe oд грaдскe букe и дивe прирoдним лeпoтaмa. Нa 20 килoмeтaрa oд сaмoг грaдa, кao и oд мaнaстирa Maнaсиja и Рaвaницa, нaлaзи сe Рeсaвскa пeћинa кojу нaзивajу и рeсaвскoм лeпoтицoм.

Дeспoтoвaц сe први пут пoмињe 1381. гoдинe кao сeлo Вoинци у пoвeљи дaрoвници кнeзa Лaзaрa. Гoдинe 1882. Mилaн Oбрeнoвић дoнoси oдлуку дa сe сeлo зoвe Дeспoтoвaц у знaк сeћaњa нa дeспoтa Стeфaнa Лaзaрeвићa и укaзoм гa прoглaшaвa зa вaрoш…

Више информација прочитајте овде.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 18км

Парк макета је јединствена туристичка понуда, не само општине Деспотовац, већ и целе Србије. Налази се на излазу из Деспотовца према Ресавској пећини, са леве стране регионалног пута и тренутна поставка су средњовековни српски манастири, израђени у размери 1:17 у односу на објекте у стварној величини.

Макете су урађене као савршена копија цркава у реалности.

Парк је отворен за посетиоце у периоду од 1.априла до 1.новембра сваке године са радним временом од 10:00 до 19:00 сати.

Цена улазнице је 150 динара за индивидуалне посетиоце, а 100 динара за организоване групне посете… Више информација прочитајте овде.

УДАЉЕНОСТ ОД ЕКО ФАРМЕ МИЛАНОВИЋ – 41км

Природњачки центар Србије Свилајнац представља спој науке, образовања, забаве и туризма на једном месту, на врло специфичан начин. Такав концепт чини га јединственим у овом делу Европе. Отворен је 29. јуна 2015. године свечаним програмом коме је присуствовало неколико хиљада посетилаца.

Атрактивност Природњачког центра Србије огледа се у јединству великог изложбеног (музејског) простора и забавног дино-парка на отвореном. Музејски део Природњачког центра Србије чини 8 тематских изложби, које се налазе у самом објекту, док се једна изложба налази у парку, у унутрашњости модела вулкана… Више информација прочитајте овде.

Куриозитет овога краја јесте нетакнута природа где људска нога ретко крочи. Источна Србија је најненасељенији део Европе, истовремено тајновит и препун скривених места које људска рука (још увек) није уништила.

Добар број наших гостију се радо одлучује за туре са више адреналина, офроуд џип турe – до дестинација попут водопад Прскало, врх планине Бељанице, Горњачкa клисурa, и другим дестинацијама до којих је могуће доћи само теренским возилима. За оне са већим авантуристичким духом ту су захтевније и дуже туре до 60км, до изванредних дестинација попут прашуме Винатоваче, Лазаревог кањона и пећине.

Сезонски обилазимо ексклузивне дестинације у виду туристичких џип каравана, у свим временским условима, по топлом времену, снегу, киши, магли…

Мапа са дестинацијама у околини фарме

Маркиране стазе за активности на фарми